22 شهریور 1393 - 10:25 شناسه خبر: 507 نسخه چاپی

رئیس کمیته فنی کانون صنایع غذایی مطرح کرد:

شروط تدوام صادرات غذایی ایران به روسیه

شروط تدوام صادرات غذایی ایران به روسیه رئیس کمیته فنی کانون صنایع غذایی مطرح کرد:
رئیس کمیته فنی کانون صنایع غذایی گفت: امیدواریم صادرات محصولات غذایی و كشاورزی به روسیه مانند برخی تجربه‌های قبلی در حوزه صادرات به كشورهای ...

رئیس کمیته فنی کانون صنایع غذایی گفت: امیدواریم صادرات محصولات غذایی و كشاورزی به روسیه مانند برخی تجربه‌های قبلی در حوزه صادرات به كشورهای همسایه نباشد و ما تولیدات باکیفیت و با بسته‌بندی مناسب خود را به بازار روسیه صادر كنیم تا از این طریق تداوم حضور در این بازار بزرگ را نیز تضمین كنیم.

محمد علوی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران درباره سفر اخیر هیئت اقتصادی و تجاری روسیه به ایران و تقاضای این كشور برای واردات كالاهای غذایی و كشاورزی از ایران اظهار كرد: تولیدکنندگان با ارائه محصول باكیفیت و استاندارد و دولت با پشتیبانی از طریق اعمال ضوابط پایدار و یکنواخت می‌توانند شرایط خوبی را برای تجارت با روسیه فراهم كنند . اگر دولت نتواند ضوابط و قوانین را برای بلندمدت به صورت پایدار تضمین كرده كند، همانند سالهای گذشته در پیچ و خم اداری و اقتصادی داخلی قرار می‌گیریم و این موقعیت طلایی را نیزاز دست خواهیم داد.

وی گفت: گذشته نشان داده است که با تغییر قوانین داخلی و یا پایین آمدن کیفیت محصولات، بازارها را از دست داده‌ایم و هم دولت، هم بخش خصوصی و هم تولیدکنندگان هر 3 باید هزینه‌های زیادی را در این مسیر پرداخت کنند.

علوی‌فرد درباره موانع صادرات آرد نیز گفت: بسیاری از کشورها تشنه آرد ایران هستند. قیمت آرد ما ارزان‌تر از کشورهای همسایه است و ما ظرفیت‌های خالی زیادی و در عین حال کارخانه‌های خوبی در شرق و غرب کشور داریم، اما هم قوانین و هم دولت مانع صادرات آرد است.
رئیس کمیته فنی کانون صنایع غذایی درباره ضابطه برچسب گذاری و جلساتی که در این رابطه تشکیل شده است نیز توضیح داد و گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو ضابطه قبل را بازبینی کرده و کانون انجمن‌های صنایع غذایی با اطلاع از این موضوع از دکتر هدایت حسینی – مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های بخش غذایی، آرایشی و بهداشتی خواست تا بخش صنعت هم وارد شود. به دلیل پرکار بودن و حجم زیاد، بررسی این ضابطه 2 ماه به طول انجامید و پس از موافقت دکتر حسینی طی برگزاری 5 جلسه که با حضور 20 انجمن صنایع غذایی و برخی نمایندگان سازمان استاندارد و آقای قاسم‌پور تشکیل شد با موافقت اکثر دبیران کانون انجمن‌های صنایع غذایی و بر اساس نیاز روز صنعتی بررسی و بازبینی شد و به سازمان غذا و دارو فرستاده شد تا طی مراحل اداری به امضاء رئیس سازمان غذا و دارو و دکتر هدایت حسینی برسد.

علوی فرد افزود: نظر ما این است که ضوابط استاندارد و غذا و دارو یکی شوند که البته این خواسته در مرحله نخست امکان‌پذیر نیست و باید در مراحل بعدی صورت گیرد.